Вітємо Вас на сайті юридичної консультації Гость!
Четверг, 28.03.2024, 17:27
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS


Мапа сайту
Календар

Праздники Украины

Курси валют

відвідувачі сайту
Главная » Архив материалов
З 1 січня 2013 року набув чинності Закон України «Про зайнятість населення» від 5 липня 2012 № 5067-VI.
Закон визначає правові, економічні та організаційні засади реалізації державної політики у сфері зайнятості населення, гарантії держави щодо захисту прав громадян на працю та реалізації їхніх прав на соціальний захист від безробіття.

Цим Законом до категорії громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню віднесено, зокрема: осіб, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» лишилося 10 і менше років; молодь, яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, звільнилися із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби і яка вперше приймається на роботу.

Відповідно до цього Закону надається державна підтримка молодим працівникам, залученим до роботи в селах і селищах.
... Читать дальше »
Категория: Новости города | Просмотров: 1027 | Добавил: Ruslana | Дата: 14.03.2013

- працівників, зайнятих у галузях економіки України, у тому числі в сільському господарстві, за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії відповідно до Закону України «Про наукову та науково-технічну діяльність» та використовується у 2013 році становить 2632,62 грн.;
- працівників зайнятих у галузі економіки України, з якої сплачено страхові внески та яка відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» враховується для обчислення пенсії становить:
- за грудень 2012 року 3048,60 грн.;
- за три календарні роки, що передують 2013 року – року звернення за призначенням пенсії – 2368,70 грн.
Перерахунок пенсій, з урахуванням зазначених показників, буде проведено автоматизованим способом, доплати включені до основних відомостей березня поточного року.
Категория: Новости города | Просмотров: 1138 | Добавил: Ruslana | Дата: 14.03.2013

4 березня 2013 року народними депутатами України А.М.Павловським,О.В. Турчиновим був внесений на розгляд
2 сесії VII скликання проект Про внесення змін до деяких Законів України (щодо тривалості щорічної основної відпустки)№2452 від 04.03.2013.Відповідно до данного проекту Верховна Рада України постановила внести зміни до Кодекс законів про працю України(Відомості Верховної Ради УРСР від 17.12.1971 1971 р., / Додаток до N 50) у частину першу статтю 75 цифри «24» замінити цифрами «28»,тобто щорічна основна відпустка надаватиметься працівникам тривалістю не менш як 28 календарних дні за відпрацьований робочий рік, який відлічується з дня укладення трудового договору.
До Закон України «Про відпустки»(Відомості Верховної Ради України, 1997, N 2, ст. 4 )внести такі зміни:
1.У статті 6:
у частині першій цифри «24» замінити цифрами «28»,а саме щорічна основна відпустка надаватиметься працівникам тривалістю не менш як 28 календарних дні за відпрацьований робочий рік ... Читать дальше »
Категория: Новости страны | Просмотров: 3699 | Добавил: yuvmina | Дата: 14.03.2013

Кабінетом міністрів України на закритому засіданні 11 лютого 2013 року була прийнята нова редакція правил дорожнього руху (ПДР), які наберуть чинності з 15 квітня цього року. Прийнятий документ передбачає багато нововведень, наприклад, необхідність їздити з 1 жовтня по 1 травня за межами населених пунктів з увімкненим ближнім світлом фар.
Відповідно до нової редакції ПДР, вводяться такі поняття, як "газон" ("ділянка однорідної території з дерновим покриттям, яка штучно створюється шляхом посівів та вирощування трав") і "маневрування" ("початок руху, перелаштування транспортного засобу з однієї смуги в іншу, поворот праворуч або ліворуч, розворот, рух заднім ходом, з'їзд на узбіччя"). Зупинка і стоянка на газонах буде заборонена. За новими правилами темним часом доби є "частина доби від заходу до сходу сонця".
Нова редакція передбачає, що дорожні знаки мають перевагу перед дорожньою розміткою. Також буде введено ряд нових дорожніх знаків, наприклад, Пункт зупинки трамвая, ... Читать дальше »
Категория: Новости города | Просмотров: 1155 | Добавил: Ruslana | Дата: 14.03.2013

З набранням чинності 1 січня 2013 змін, внесених до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», в Україні буде введено новий правовий інститут.
Важливим кроком на шляху до вдосконалення законодавчої бази в цій сфері стало підписання Президентом України Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення та спрощення процедури державної реєстрації земельних ділянок та прав на нерухоме майно», прийнятого Верховною Радою України 4 липня 2012 року. Згідно із Законом, починаючи з 2013 року, реєструвати майнові права і на землю, і на споруди буде новостворена Державна реєстраційна служба України, яка повинна вести Державний реєстр речових прав та їх обтяжень на нерухоме майно. Окремо варто зупинитися на положеннях, що вносять зміни до Закону України «Про нотаріат», якими передбачено визначення нотаріуса спеціальним суб'єктом, на якого покладаються функції державного реєстратора прав на нерухоме майно від ... Читать дальше »
Категория: Новости города | Просмотров: 1832 | Добавил: Ruslana | Дата: 14.03.2013

Рік тому уряд України прийняв закон «Про безоплатну правову допомогу», який Кабмін зараз реалізує. Прес-служба міністерства юстиції пояснює, що безкоштовна правова допомога (БПП) являє собою так звану вторинну допомогу, яку держава планує створити у всіх регіонах, куди зможуть звертатися громадяни, що легально перебувають в країні, для отримання безкоштовної консультації юриста. Для організації цієї допомоги у 2013 році виділено 139 млн. гривень, а на період 2013-2017 роки заплановано виділити 402 млн. гривень.
За первинною БПП можна звернутися вже зараз в органи влади - сільраду, рай-та облдержадміністрацію, якщо порушені права людини, наприклад, затримала міліція чи відмовили прийняти скаргу. Звертаємо вашу увагу, що позови до суду, апеляції, клопотання та касації відносяться вже до вторинної допомоги.
Повернемося до БПП. Правовий центр виділяє, при необхідності, адвоката, послуги якого оплачує держава, а також представника в суді, державних органах та перед іншими особ ... Читать дальше »
Категория: Новости страны | Просмотров: 949 | Добавил: Ruslana | Дата: 14.03.2013

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 13 лютого 2013 р. № 115

Київ

Про порядок повідомної реєстрації галузевих
(міжгалузевих) і територіальних угод,
колективних договорів

Відповідно до статті 15 Кодексу законів про працю України Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити Порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів, що додається.
2. Міністерству соціальної політики, місцевим органам виконавчої влади в межах повноважень розглядати галузеві (міжгалузеві) і територіальні угоди, колективні договори щодо відповідності законодавству та у разі виявлення порушень надавати рекомендації стосовно їх усунення.
3. Рекомендувати органам місцевого самоврядування в межах повноважень розглядати колективні договори і угоди щодо відповідності законодавству та у разі виявлення порушень надавати рекомендації стосовно їх усунення.
4. Міністер ... Читать дальше »
Категория: Новости страны | Просмотров: 1829 | Добавил: Ruslana | Дата: 14.03.2013

Президент підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень адміністративного судочинства" (на базі законопроекту № 8736).
Згідно із Законом, не буде підлягати розгляду адмінсудом звернення бере участь у справі особи, якщо в ньому не зазначено місце проживання або місцезнаходження (для ЮО) особи, якщо воно не підписано або неможливо встановити його авторство, а також, якщо воно містить висловлювання, які свідчать про неповагу до суду.
Встановлюється 6-місячний строк для звернення до суду з позовом для суб'єктів владних повноважень (органів влади).
Розширюється до нескінченності число способів задоволення вимог суб'єкта владних повноважень за адміністративними позовами (нині КАС містить вичерпний перелік таких способів).
Згідно із Законом, підтвердити процесуальні повноваження представника фізичної особи в адміністративному судовому процесі можна буде лише двома способами: або нотаріально засвідченої до ... Читать дальше »
Категория: Новости страны | Просмотров: 656 | Добавил: Ruslana | Дата: 14.03.2013

Студенти-стажисти, у разі виконання професійних робіт, отримуватимуть заробітну плату, а саме стажування обмежено 6-ма місяцями. Ці та інші норми містить «Порядок укладання договору про стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях і Типової форми договору на стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях», затверджений 16.01.2013 на засіданні Уряду.
«Порядок» надає студентам можливість ще під час навчання здобути досвід професійної роботи, зафіксувати це в трудовій книжці, що сприятиме їх працевлаштуванню та закріпленню на робочому місці. Роботодавці матимуть можливість підготувати кадровий резерв належного рівня професійної кваліфікації.
Стажування, згідно з «Порядком», буде проводитися у вільний від навчання час і обмежується періодом до 6 місяців. У разі виконання стажистом професійних робіт, виплачуватиметься заробіт ... Читать дальше »
Категория: Новости страны | Просмотров: 651 | Добавил: Ruslana | Дата: 14.03.2013

З 1 січня 2013 року встановлено додаткові пільги незахищеним безробітним та нові квоти і фінансові заохочення для працедавців. Про це повідомляє Коммерсантъ.ua

Незахищені соціально-демографічні групи населення отримають додаткові гарантії працевлаштування. До цих груп належать новоявлені випускники ВНЗ, одинокі батьки, які утримують дітей до 14 років або дитину-інваліда, діти-сироти, громадяни, звільнені після відбування покарання. Інваліди також матимуть гарантію працевлаштування, але лише впродовж працездатного віку.

Працедавці отримають додаткові фінансові стимули для найму цих груп населення – наприклад, підприємство, що надало робоче місце працівнику із вищезазначеного переліку впродовж 1 року повністю звільняється від сплати єдиного внеску на цього працівника. Підприємства, які створюють конкурентні робочі місця і виплачують заробітну плату у розмірі не менше, ніж 3 мінімальних, також матимуть відшкодування 50% від сплати єдиного соціального внеску на ко ... Читать дальше »
Категория: Новости страны | Просмотров: 901 | Добавил: Ruslana | Дата: 13.03.2013

1 2 »
Відео
...
офіційно