Вітємо Вас на сайті юридичної консультації Гость!
Четверг, 28.03.2024, 17:45
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS


Мапа сайту
Календар

Праздники Украины

Курси валют

відвідувачі сайту
Главная » 2013 » Март » 14 » Зміни в трудовому законодавстві
23:18
Зміни в трудовому законодавстві
З 1 січня 2013 року встановлено додаткові пільги незахищеним безробітним та нові квоти і фінансові заохочення для працедавців. Про це повідомляє Коммерсантъ.ua

Незахищені соціально-демографічні групи населення отримають додаткові гарантії працевлаштування. До цих груп належать новоявлені випускники ВНЗ, одинокі батьки, які утримують дітей до 14 років або дитину-інваліда, діти-сироти, громадяни, звільнені після відбування покарання. Інваліди також матимуть гарантію працевлаштування, але лише впродовж працездатного віку.

Працедавці отримають додаткові фінансові стимули для найму цих груп населення – наприклад, підприємство, що надало робоче місце працівнику із вищезазначеного переліку впродовж 1 року повністю звільняється від сплати єдиного внеску на цього працівника. Підприємства, які створюють конкурентні робочі місця і виплачують заробітну плату у розмірі не менше, ніж 3 мінімальних, також матимуть відшкодування 50% від сплати єдиного соціального внеску на кожного працюючого.

Як і раніше, квота для найму незахищених груп населення буде 5% від загальної кількості працівників (при умові, що їх чисельність перевищує 20 осіб). Порушення квоти призведе до накладання штрафних санкцій на підприємство у розмірі 2-х мінімальних заробітних плат.

Громадяни старше 45 років, що регулярно сплачували внески до фондів впродовж 15 років, мають право отримати ваучер на грошову допомогу на навчання з метою перекваліфікації. Максимальний розмір ваучера становить 10 прожиткових мінімумів для працездатних громадян.

Безробітним особам, які бажають відкрити свій власний бізнес також буде надано одноразову допомогу. Але нею можна буде скористатися лише один раз.
Категория: Новости страны | Просмотров: 902 | Добавил: Ruslana | Рейтинг: 0.0/0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Відео
...
офіційно