Вітємо Вас на сайті юридичної консультації Гость!
Суббота, 20.04.2024, 03:22
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS


Мапа сайту
Календар

Праздники Украины

Курси валют

відвідувачі сайту
Главная » 2013 » Март » 13 » Реєстрація майнових прав
22:51
Реєстрація майнових прав

Статус нотаріуса у процесі державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень за законодавством України Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення та спрощення про­цедури державної реєстрації земельних ділянок та ре­чових прав на нерухоме майно» передбачає, що нотарі­ус під час вчинення нотаріальних дій з нерухомим май­ном, об’єктом незавершеного будівництва має доступ та користується Державним реєстром речових прав на не­рухоме майно. Нотаріус є спеціальним суб’єктом, на якого покладаються функції державного реєстратора прав на нерухоме майно відповідно до вимог Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», і має печатку такого реєстратора.

Державний реєстратор, нотаріус як спеціальний суб’єкт, на якого покладаються функції державного реє­стратора прав на нерухоме майно відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», починаючи з 1 січня 2013 року мають доступ до Реєстру прав власності на нерухоме майно, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна, Державного реєстру іпотек і використовують під час проведення державної реєст­рації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень реєстраційні дані зазначених реєстрів.

З першого дня нового року громадяни, після по­свідчення угоди в нотаріуса, зможуть відразу ж зареє­струвати відповідне право на нерухомість безпосеред­ньо у цього нотаріуса. їм не доведеться звертатися у відповідні інстанції, як це було раніше. Крім того, знач­но спрощується так зване одночасне посвідчення дого­ворів купівлі-продажу майна під заставу цього ж майна.

І. ГОЛУБЕНКО,

викладач-консультант юридичної консультації «Правовик»

Верхньодніпровського коледжу ДДАУ.

Категория: Новости города | Просмотров: 673 | Добавил: Администратор | Рейтинг: 0.0/0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Відео
...
офіційно