Вітємо Вас на сайті юридичної консультації Гость!
Пятница, 29.03.2024, 01:42
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS


Мапа сайту
Календар

Праздники Украины

Курси валют

відвідувачі сайту
Главная » 2013 » Март » 14 » Держава зацікавлена в наданні безкоштовних консультацій громадянам України
01:21
Держава зацікавлена в наданні безкоштовних консультацій громадянам України
Рік тому уряд України прийняв закон «Про безоплатну правову допомогу», який Кабмін зараз реалізує. Прес-служба міністерства юстиції пояснює, що безкоштовна правова допомога (БПП) являє собою так звану вторинну допомогу, яку держава планує створити у всіх регіонах, куди зможуть звертатися громадяни, що легально перебувають в країні, для отримання безкоштовної консультації юриста. Для організації цієї допомоги у 2013 році виділено 139 млн. гривень, а на період 2013-2017 роки заплановано виділити 402 млн. гривень.
За первинною БПП можна звернутися вже зараз в органи влади - сільраду, рай-та облдержадміністрацію, якщо порушені права людини, наприклад, затримала міліція чи відмовили прийняти скаргу. Звертаємо вашу увагу, що позови до суду, апеляції, клопотання та касації відносяться вже до вторинної допомоги.
Повернемося до БПП. Правовий центр виділяє, при необхідності, адвоката, послуги якого оплачує держава, а також представника в суді, державних органах та перед іншими особами. Вторинна ж допомога поки передбачена для інвалідів, ветеранів ВВВ, дітей-сиріт, малозабезпечених та всіх затриманих без винятку в період 72-х годин після затримання. У 2017 році таку юридичну допомогу, при необхідності, будуть отримувати усі.
Адвокат Тетяна Монтян вважає, що підсудний, користуючись послугами БПП, не отримає якісного захисту, а тому може програти справу. Справа в тому, що безкоштовними позовами займаються правозахисні організації або юридичні вузи, тренуючи таким чином своїх майбутніх фахівців.
Юрист Василь Мірошниченко, навпаки, вважає, що допомога юриста-початківця краще ніж нічого, принаймні адвокат простежить за всіма процесуальними нормами, яких дуже часто не дотримуються.
Міністерство юстиції стверджує, що кваліфікація й відповідно оплата праці безкоштовних адвокатів буде гідною. Керівник прес-служби Мін'юсту Лія Ільченко повідомила, що вже укладено договори з 2500 майбутніми фахівцями на конкурсній основі. А це приблизно по 90 чоловік на регіон.
Категория: Новости страны | Просмотров: 950 | Добавил: Ruslana | Рейтинг: 0.0/0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Відео
...
офіційно